MOOI HAAR BEHOUDEN TIJDENS SLAAP

MOOI HAAR BEHOUDEN TIJDENS SLAAP

Wil jij ook dat je haren mooi blijven gedurende de nacht en dat je wakker wordt met mooi en glanzend haar? Nou, we hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

  1. Voor het slapen je haren kammen

Voordat je in bed gaat liggen kun je het beste even nog heel voorzichtig je haren kammen. Dit zal ervoor zorgen dat je de volgende ochtend geen tot weinig klitten in je haren zult hebben. Buiten dat dit handig is en je tijd bespaart in de ochtend, zal dit ook voorkomen dat je haren breekt op het moment dat je je mooie haar van klitten probeert te verlossen.

gekamde haar

  1. Droog je haar voor het slapen

Zorg ervoor dat je je haren goed droogt voordat je gaat slapen. Als je haar nat is en je gaat ermee slapen dan is de kans groot dat deze eerder zullen breken of gaan kroezen. Mooi haar behoud je door je haar goed te drogen- of beter droog te laten worden. Houd er bij het drogen ook rekening mee dat een föhn je haren ook kan beschadigen. Kies je er toch voor om je haar met een föhn te drogen, zet de föhn dan op een lage stand.

  1. Vlecht je haar

Mooi haar blijft langer mooi wanneer je voordat je slapen gaat een losse vlecht maakt. Op het moment dat je in je bed gaat draaien en woelen ’s nachts, kan je haar flink in de war komen. Door een losse vlecht te maken, voorkom je dat je ’s ochtends wakker wordt en de dag start met een warrig kapsel. Je voorkomt klitten, wat het afbreken van haar tegengaat op het moment dat je je haar kamt en wat je de nodige tijd bespaart in de ochtend.

  1. Slaap op een kussensloop van zijde

Een kussensloop van zijde kan wonderen doen voor je haar. Zijde heeft een polijstende werking en bevat aminozuren die een hydraterende werking hebben op huid en haar. Zo voorkom je dat je ’s ochtends met een pluizenbol opstaat. Zacht, glad en mooi haar met een zijden kussensloop!

mooi haar